FELHÍVÁS: TÁMOP-5.5.4.A-09/1 Roma és fogyatékos személyek média képzése és foglalkoztatása

 

A Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége, mint főpályázó és konzorciumi partnerei a Pest Megyei Roma Szervezet (PEMEROSZ), a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) sikeresen pályázott a TÁMOP-5.5.4.A-09/1 Roma és fogyatékos személyek média képzése és foglalkoztatása című pályázatára.

 

A program lehetőséget nyújt 15 cigány/roma származású és fogyatékossággal élő álláskereső számára, hogy mozgóképgyártó szakmát (televíziós kameraman, szerkesztő) tanuljanak, majd a médiában álláshoz jussanak.

 

Az 5 hónapos (400 órás elméleti + 400 órás gyakorlati) képzést 8 hónapos foglalkoztatás követi. A projekt során hallgatóinkat szakmához, valamint álláshoz juttatjuk, akik ezáltal képessé válnak arra, hogy részt vegyenek a célcsoportról alkotott médiakép megváltoztatásában.

A programba olyan hátrányos helyzetű embereket tudunk bevonni, akik saját bevallásuk szerint cigány/roma származásúak, vagy fogyatékossággal (elsősorban mozgáskorlátozottak) élők és akik érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek. A programon való részvétel ingyenes.

Felhívás letölthető ITT.

Adatlap letölthető ITT.